YKE:n esittely lyhyesti

Rakkaalla lapsella on monta nimeä kuten hellavahti, liesivahti, hellapoliisi tai liesiturva.
YKE lieden muisti on patentoitu ja keksintömessuilla Brysselissä vuonna 1998 palkittu Suomalainen tuote. (Hopea mitali ja pormestarin mitali)

Unohtuiko liesi päälle, YKE auttaa.
Joka kodin turvalaite YKE katkaisee lieden virran, mikäli levy on unohtunut päälle.

YKE on ennakoiva laite,
mikä tarkoittaa että lieden käyttöaika riippuu käytössä olevasta tehosta. YKE katkaisee virran käytettävän tehon mukaan: jos liettä käytetään suurimmalla teholla, käyttöaika on lyhyempi kuin keskiteholla. Alhaisinta tehoa käytettäessä virta ei katkea.

EI sovi liesiin jotka on varustettu kellolla jonka käyttösähkö otetaan valvotuista vaiheista.
EI induktioliesiin eikä täyselektronisiin.

Korjaus edelliseen (30.5.2017)
Induktioliesiin voi käyttää samoin kuin täyselektronisiinkin. jos on aikomus käyttää edellä mainittuihin se pitää ilmoittaa tilattaessa koska silloin pitää lisätä pari osaa ja käyttää A-mallina.

Esimerkki:

Olet laittanut perunat kattilaan ja kiehumisen nopeuttamiseksi asettanut sähkölevyn 6:selle. YKE tiedostaa levyn tehon yli ~1000 Wattiseksi, jolloin käytettävissä oleva aika ennen automaattista virrankatkaisua (tehdasasetus)on 20 min.. Mikäli olet asettanut säätimen asentoon 3 tai 4 heti kiehumisen alettua, tehoalue ~1000 - ~250 W) keittoaika kasvaa 60 min. Mikäli levy unohtuu päälle, katkaisee YKE virran 60 minuutin kuluttua automaattisesti. Turva-aikojen nollaus tapahtuu kääntämällä (käytössä olevat) levyjen säätimet nolla-asentoon.


HUOM. jos yhdelläkin levyistä on energia-säätäjä mallia oleva käyttökytkin (tai keraaminen liesitaso) on käytettävä A-versiota (katso ko-mallin säädöt)


Käyttöajat:

Kun lieden levyn teho on yli 1000W vaihtoehtoiset ajat ovat 2.5, 10, 20 tai 40 minuuttia(malli 2012) .
Kun lieden levyn teho on alle 1000W mutta yli 250W vaihtoehtoiset ajat ovat 1 tunti, 2 tuntia (malli 2012).


Sitten vielä sananen YKEn kotimaisuusasteesta.
Mielelläni sanoisin että täysin kotimainen, mutta kun mikropiirejä ja muita kikkareita ei valmisteta suomessa. YKEn kotelon raaka-aine on myös ulkomaista perua, mutta kaikki suunnittelu ja valmistustyö on kotimaista joten kyllä se sen perusteella on suomalainen tuote.